4 tendències clau del 2021

dijous, 14 de gener de 2021

4 tendències clau del 2021

L'activitat turística que vindrà al 2021 serà per donar llum a nous conceptes per trencar altres que ja no tenen cabuda en el moment en el que ens trobem. La majoria d'ells ja van començar a sorgir lentament fa uns anys però la pandèmia ha accelerat de cop l'arribada de noves maneres de viatjar.

Aquestes seràn les 4 tendències clau que creiem que seràn importants aquest any:

1. Staycation o turisme local

Aquest terme significa 'stay' d'estar/quedar-se i 'vacation' de vacances, és a dir, passar les vacances a prop de casa. No sabem quines limitacions de movilitat hi hauràn però, al menys per la primera part de l'any, la possibilitat de viatjar com abans està descartada. Així doncs el més probable és que podem fer activitats en zones locals, a prop de casa.


2. Workation

Aquest terme és la combinació de teletreball i de vacances. És a dir, la possibilitat d'estar en qualsevol part del món per poder descobrir nous llocs però sense deixar de treballar. Es tracta d'una opció que permet allargar l'estancia en segones residències o llocs de vacances. Aparenment la fusió dels conceptes tant oposats com treball i vacances pot sorprendre. Però probablement aquest nou concepte sigui l'oportunitat de revertir la tendència actual de falta de turisme i en un futur ajudi a cobrir millor les temporades més baixes.


3. Llargues estades

Relacionat amb el workation, les reserves de 2021 s'espera que siguin més llargues per aprofitar més el viatge.

Les tendències de turisme que es predeien per 2020 ja vam comentar que una d'elles seria oblidar-se del Fomo (Fear Of Missing Out) per donar la benvinguda al Slo-Mo o Jomo (Joy Of Missing Out). És a dir, l'alegria de perdre's qualsevol cosa i disfrutar del moment. Viatjar sense pressa, viatjar durant més dies i prendre's amb calma el temps en el destí de vacances, sense necessitat de reservar les màximes visites possibles.


4.Reserves last-minute

Abans de la pandèmia hi havia un perfil molt definit de viatgers plannificadors. Aquests organitzaven les seves vacances amb molt de temps i plannifiquen les activitats, horaris i transport del seu viatge. Per contra, hi havia també els viatgers reservadors que solien fer les reserves a últim moment i sense organitzar massa l'agenda del viatge. Aquesta diferència en la manera de pensar un viatge ha canviat de cop i la preparació d'aquests és forçosament d'última hora. Aquest canvi seguirà en augment pel 2021 i qui sap si ha vingut per quedar-se.

Vols més informació?

Omple el formulari i descobreix els nostres productes i serveis.

Demana una demo
demo icnea pms